Днес пътна полиция започва мащабна специализирана полицейска операция из цялата

...
Днес пътна полиция започва мащабна специализирана полицейска операция из цялата
Коментари Харесай

Полицейска акция по пътищата в цялата страна

Днес пътна полиция стартира огромна профилирана полицейска интервенция из цялата страна. Тя ще продължи до понеделник. Това заяви по време на брифинг контрольор Николай Крушарски от „ Пътна полиция “ към Групово дело „ Национална полиция “.

„ Операцията ще бъде на два стадия. Първият е от през днешния ден до 14.00 в петък. Ще бъде засилен контролът в дребните обитаеми места, като ще се управлява дали водачите са използвали алкохол, дали употребяват наркотични субстанции, дали правят неправилни маневри, дали са правоспособни и дали имат застраховка " Гражданска отговорност ", изясни Крушарски.

По думите му вторият стадий на интервенцията е ориентиран към водачите на моторни транспортни средства, които ръководят с несъобразена и превишена скорост на автомагистралите и първокласните и второкласни пътища, където са последните регистрирани произшествия.

„ Излизайки от обитаемоте места, водачите внезапно усилват скоростта, вършат неправилни маневри и в резултат на това се получават тези пътни произшествия. Затова и ще засилим контрола точно там “, добави той.

10 души са починали и един е тежко ранен при 7 пътни случая през последните три дни. Причините за това са неправилните маневри, отмалялост при водачите, нахлуване в насрещното платно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР