Днес първият виетнамски електрически автобус VinFast официално премина тест в комплекса на

...
Днес първият виетнамски електрически
автобус VinFast официално премина тест в
комплекса на
Коментари Харесай

Vingroup официално проведе първия си тест на собствен елавтобус VinFast - видео

Днес първият виетнамски електрически автобус VinFast публично мина тест в комплекса на компанията VinFast в Хайфонг. С новия си артикул се потвърждава ориентацията на единствения виетнамския автомобилен производител към инвестиции за развиване на екологични артикули.

Това е първият модел електрически автобус, който дава отговор на изискванията на обществения превоз във Виетнам, има и много прелъстителен външен тип с два основни цвята зелено и черно.

Логото "V " - признакът на виетнамската автомобилна компания се появява както отпред, по този начин и откъм гърба на рейса. За отбелязване е, че задната част на електрическия рейс също има разпознаваема емблема „ зелен “ в долния десен ъгъл, символизираща екологосъобразността „ За зелено бъдеще “, към която се стреми виетнамската автомобилна компания, още когато реши да създава като нови продукти свои електрически превозни средства. Най-голямото преимущество и разлика на електрическия рейс от класическите са нулевите му излъчвания и нисък шумV Така както пасажерите, по този начин и останалите хора в близост няма да се чувстват раздразнени от миризмата на бензин и шума на рейса.

Предната част на рейса е проектирана по елементарен и съвременен метод с логото "V ". В горната част има електронно светодиодно табло с текст, което информира хората за началния и крайния маршрут, през който ще мине рейсът.

Първите електрически рейсове VinFast ще се управляват от VinBus Transportation Services Company Limited (на Vingroup). VinBus ще започва приложението VinBus, което си сътрудничи с VinID за достъп до мрежата на градските рейсове, което помага на клиентите да търсят информация за оптималния маршрут. Всички автобусни маршрути ще минават от гарата (депо), свързваща се с центъра на града, преминавайки през съществени транзитни пунктове с огромна централизация на население като автогари, учебни заведения, градски региони, лечебни заведения, търговски центрове....

"Сърцето " на рейса е електромоторен блок, ситуиран откъм гърба, отстрани са проектирани стоманени плочи с отвори, преминаващи през тялото, които едновременно работят за разпръскване на топлината и основават подчертание за екстериора. VinFast съобщи, че батерийният блок на елбуса VinFast обезпечава 281,9 кВтч капацитет. Ако рейсът се зарежда от зарядна станция с мощ 150кВт, той ще е с цялостна батерия след 2 часа и ще може да измине от 220 до 260 км.



Всички артикули на Vingroup използват интелигентни и съвременни технологии. Въпреки че оборудването, моторът или батерията не са оповестени в детайли, външните изображения демонстрират, че виетнамският производител на автомобили продължава да работи с глобални партньори, да вземем за пример: ZF - водеща световна компания в автомобилната промишленост.

По-специално, виетнамската автомобилна компания разкри, че автомобилът е оборудван и с доста съвременни технологии за обезпечаване на безопасност и комфортни услуги за клиенти като надзор от системата за поведение на лидера, предизвестие за опасност (напр. разсеяно шофиране, унесеност, умора...), електронно табло, съобщаващо за идната спирка; безвъзмезден Wi-Fi, система с инфоразвлекателен екран... Освен това автомобилът разполага и с портове за USB зареждане, камера за сигурност, даш камера, камера за заден ход, видеонаблюдение от дясната страна при паркиране.

VinBus има набран екип и оборудванията за превозните средства на ETC, които да бъдат пуснати скоро в употреба, когато проектът бъде утвърден от правителството на Виетнам. VinBus първо ще се съсредоточи върху активността си в Ханой, Хошимин и Фукуок с броя от 150-200 елавтобуса. Очакваното им време за работа е от 05:00 до 22:00 всеки ден при приблизително 10-20 минути на пътуване.

На 16 октомври Министерството на транспорта изпрати документ до Народния комитет на Ханой и Хошимин, с цел да се съгласи с предлагането за обществен пътнически превоз с електрически автобус на Vingroup. Преди това през 2019 г. Vingroup разгласи основаването на VinBus Transport Services Co., Ltd. с уставен капитал от 1000 милиарда VND (~ 43 млн. USD), работещи в бранша на обществения пътнически превоз по модел с нестопанска цел.

100% от облагите ще бъдат реинвестирани от компанията за създаване на вътрешна система, разширение на зоната на употреба и възстановяване на качеството на услугата, с цел да допринесе за построяването на цивилизован и модерен обществен превоз, понижаване на замърсяването на въздуха и шума за големите градове във Виетнам.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР