Днес парламентът в Чехия гласува вот на недоверие срещу правителството

...
Днес парламентът в Чехия гласува вот на недоверие срещу правителството
Коментари Харесай

Чешкият премиер Бабиш се изправя пред вот на недоверие

Днес Народното събрание в Чехия гласоподава избор на съмнение против държавното управление на Андрей Бабиш.

Анализатори предвиждат, че министър-председателят ще оцелее на поста си, макар че е изправен пред обвинявания в корупция, спор на ползи и всеобщи митинги, изискващи оставката му.
Многохиляден митинг в Прага с искане оставката на Андрей Бабиш Митингът беше кулминационна точка на поредност от демонстрации против премиера
Партията на Бабиш АНО ръководи Чехия в държавно управление на малцинството, подкрепени от социалдемократите (ЧСДП). Той разчита на неофициална поддръжка от комунистите за парламентарно болшинство от 108 места в 200-членния парламент, осведоми БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Както ЧСДП, по този начин и комунистите обявиха, че ще поддържат Бабиш във вота на съмнение, иницииран от опозицията.
Бабиш към протестиращите в Чехия: Няма да подам оставка, съблюдавам закона Гражданското неодобрение ескалира след проектодоклад на Европейската комисия за злоупотреби на Бабиш
64-годишният Бабиш, който сътвори благосъстоянието си като създател и притежател на разрастващия се холдинг „ Агроферт “, попадна под обстрел за хипотетични покупко-продажби на мрачно. Той се сблъсква с полицейски обвинявания по отношение на измами в Европейски Съюз за дотацията от 2 млн. евро и одита на Европейски Съюз за неговата двойнствена роля като политик и бизнесмен.

Бабиш изрично отхвърля всевъзможни нарушавания, като упорства, че одитът на Европейски Съюз съдържа „ неточности “ и характеризира другите изказвания като „ акция за очерняне “.
Андрей Бабиш наново бе назначен за министър председател на Чехия Новият му мандат може да разреши на комунистическата партия да влезе във властта за пръв път след Нежната гражданска война 1989 година
Той е обект на всеобщи митинги. Повече от 250 хиляди души се събраха в Прага в неделя, призовавайки Бабиш да подаде оставка в най-големия митинг в Чехия през последните 30 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР