Днес отново ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност

...
Днес отново ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевични бури и в близките дни

Днес още веднъж ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места в страната ще има интензивни краткотрайни превалявания от дъжд, гръмотевични стихии и градушки.

Ще духа слаб до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 30°.

По Черноморието ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 29°. Температурата на морската вода е от 23° до 25°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините към и след обяд ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени от гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 13°.

През нощта и на следващия ден ще се задържи неустойчиво. Облачността ще е по-често забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна. В цялата страна ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, на повече места и по-интензивни в следобедните часове. Остават изискванията за местни порои и градушки.

От север ще проникне малко по-хладен въздух и оптималните температури ще са по-ниски - сред 23° и 28°.

И в понеделник на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще се запазят изискванията за местни интензивни превалявания и градушки. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 23° и 28°.

Във вторник и сряда преваляванията ще намалеят като обсег и активност. Ще има и повече слънчеви часове. През първия ден в Рило-Родопската област са вероятни обилни количества. Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България - сдържан. Температурите ще се покачат и в сряда, когато в множеството региони ще се задържи без превалявания, оптималните ще са сред 28° и 33°.

В четвъртък още веднъж се покачва вероятността за следобедни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, на повече места и по-съществени като количество – в планинските региони от западната половина на страната. Вятърът ще е към момента от изток-североизток, слаб до сдържан. Дневните температури ще се задържат съвсем без смяна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР