Днес отново ще има валежи и гръмотевична дейност, на повече

...
Днес отново ще има валежи и гръмотевична дейност, на повече
Коментари Харесай

Ето какво време ни чака до края на седмицата и в началото на другата

Днес още веднъж ще има превалявания и гръмотевична активност, на повече места преди обяд в Северна и Източна България. По-късно след обяд преваляванията ще стопират и облачността ще стартира да понижава. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури сред 23° и 28°. 

Над планините облачността също ще е забележителна. Ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин от запад. Хладно, с оптималната температура на височина 1200 метра – към 18°, на 2000 метра – към 12°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна, тук-там с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от северозапад. Максималните температури ще са 26-28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

От сряда въздушната маса над страната краткотрайно и релативно ще се стабилизира. Ще има повече слънчеви часове; само че към и след обяд към момента са вероятни и валежи, към този момент на малко места и краткотрайни. Температурите ще се покачат и оптималните ще са към и над 30°. Към петък-събота ще духа сдържан северозападен вятър и дневните температури едва ще се намалят. В края на тази и при започване на идната седмица вятърът ще отслабне, само че вероятността за следобедни краткотрайни превалявания тук-там остава.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР