Днес отново ще е слънчево, след обяд и горещо. В

...
Днес отново ще е слънчево, след обяд и горещо. В
Коментари Харесай

Времето остава горещо, живакът стига 37 градуса

Днес още веднъж ще е слънчево, след обяд и горещо. В източните региони ще има краткотрайни нараствания на облачността – без дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще са сред 32° и 37°, малко по-ниски по морския бряг. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Георги Цеков в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от междинното за месеца.
Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра – към 17°.
По Черноморието ще е слънчево, към и след обяд с незначителна облачност. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха сред 28° и 31°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала, на север от н. Калиакра и краткотрайно до 3.
Екстремален показател за пожароопасност е в действие тук-там в осем области на страната. Индексът обгръща територии от областите Враца, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Бургас, Ямбол, Пазарджик и Благоевград.
Екстремалният показател значи, че са вероятни бързо разпространяващи се доста мощни пожари с замесване на дървесните корони. Много огромен показател за пожароопасност има в съвсем цялата страна. Този показател значи, че са вероятни доста мощни пожари с отчасти или цялостно замесване на дървесните корони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР