Днес отново ще бъде слънчево, с максимални температури между 29°

...
Днес отново ще бъде слънчево, с максимални температури между 29°
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 17 септември

Днес още веднъж ще бъде слънчево, с оптимални температури сред 29° и 34°, в София към 30°. След обяд ще има раздрана висока облачност, основно над Северна България. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, в Дунавската низина краткотрайно сдържан. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 27° и 31°. Температурата на водата е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите елементи сдържан до мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра – към 17°.
Атмосферното налягане ще продължи постепенно да се намалява и до вечерта ще стане малко по-ниско от междинното за месеца.
През идващите три дни, в средата на седмицата през страната ще премине леден атмосферен фронт и температурите сензитивно ще се намалят. В сряда денят ще стартира със слънце, само че от север-северозапад облачността ще се усили и до края на деня на обособени места е допустимо да превали. Вятърът още веднъж ще се усили и в Северозападна България температурите ще се намалят, само че в по-голямата част от страната към момента ще са високи. През нощта против четвъртък и в четвъртък ще доминира облачно време, тук-там с валежи от дъжд, в обособени региони е допустимо и да прегърми. Вятърът ще отслабне. Студеният въздух ще обхване цялата страна и оптималните температури ще са от 16°-18° в североизточните региони до 23°-25° в крайните югозападни. В петък вятърът още веднъж ще се усили, само че преваляванията ще спрат, до вечерта и облачността ще намалее до незначителна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР