Днес отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над

...
Днес отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над
Коментари Харесай

Предупреждение за гръмотевични бури в четири области

Днес още веднъж ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове над западните и планинските региони обаче ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.

Жълт код за гръмотевични стихии е разгласен в четири области на страната – Видин, Монтана, Враца и София-област.

Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югоизточен вятър.

Максимални температури ще са най-вече сред 31° и 36°, в София към 30°.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево, само че към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа до сдържан юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра – към 17°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 27-29°. Температурата на морската вода е 26-27°.

В понеделник в Западна България температурите ще се намалят до 23°-25°, ще бъде с валежи, до момента в който на изток през по-голямата част от деня ще остане към момента най-вече слънчево и горещо – с оптимални температури над 30°; по-късно денем и на обособени места в Източна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни интензивни превалявания и гръмотевични стихии.

Във вторник ще се намалят температурите и в югоизточната половина от страната. Ще е прохладно, с променлива облачност и на обособени места с валежи от дъжд, след обяд – с гръмотевици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР