Днес отново ще бъде предимно слънчево и горещо. Временни увеличения

...
Днес отново ще бъде предимно слънчево и горещо. Временни увеличения
Коментари Харесай

Опасно горещо време днес

Днес още веднъж ще бъде най-вече слънчево и горещо. Временни нараствания на облачността ще има над централните и източните региони от страната. След обяд, основно над Североизточна България и планинските региони, ще се развива купеста облачност и там на обособени места ще превали временен дъжд, съпроводен от гръмотевици. Максималните температури ще са най-вече сред 34° и 39°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево с бризов вятър. Максимални температури – от 28° до 33°. Температурата на морската вода е от 23° до 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През нощта ще е най-вече ясно и съвсем безшумно, с краткотрайни нараствания на облачността над северните региони, където на изолирани места ще превали.

Утре още веднъж ще бъде най-вече слънчево и горещо. Ще духа слаб южен вятър. В планинските региони, а вечерта - и в Северна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места там ще превали и пригърми. Максималните температури ще са сред 33° и 38°.

Във вторник в Източна България ще се задържи слънчево и горещо. В Западна денят също ще стартира със слънце, само че към и след обяд от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен от гръмотевици. Възможни са и градушки.

През нощта против сряда вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува студен въздух.

В сряда и четвъртък на повече места, към този момент в цялата страна, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Захлаждането ще продължи.

В петък ще бъде прохладно, с променлива облачност. В Източна България, планините и планинските региони към момента ще има и валежи, тук-там съпроводени от гръмотевици.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР