Днес отново се очакват протести в Добруджа във връзка с

...
Днес отново се очакват протести в Добруджа във връзка с
Коментари Харесай

В Добруджа отново излизат на протест срещу намерението за добив на газ

Днес още веднъж се чакат митинги в Добруджа по отношение на капиталовото желание за рандеман на природен газ в землищата на 18 села от община Генерал Тошево.

Протестиращите от община Генерал Тошево и близките общини ще създадат шествие с коли и мотори от град Генерал Тошево до село Кардам, където имат намерение да затворят от 12.00 до 13.30 часа половината от път 2-29, водещ към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Йовково “, осведоми. Хората са обезпокоени, че водата и въздухът ще бъдат нечисти, а главният занаят в района – земеделието, ще бъде погубен.

Подписката, която беше публикувана от Инициативния комитет против добива на природен газ в Добруджа, към този момент е събрала над 4000 подписа, тече петиция и в интернет. Целта на протестиращите е капиталовите планове за рандеман на природен газ да бъдат прекратени.

Следващата седмица не престават публичните разисквания в селата от община Генерал Тошево с локалното население и специалисти от компанията вложител.

На 1 ноември ще стартира процедурата за привикване на референдум дали в Добруджа да има изследвания и рандеман на природен газ, разгласи тогава кметът на общината Валентин Димитров

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР