Днес отново предимно слънчево. През деня, главно в следобедните часове

...
Днес отново предимно слънчево. През деня, главно в следобедните часове
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 18

Днес още веднъж най-вече слънчево. През деня, основно в следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в северните и планинските региони ще превали едва и за малко. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 30° и 35°, в София към 29°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус” дежурният синоптик Христо Христов.
Атмосферното налягане ще се задържи без основна смяна - близо до междинното за месеца.
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури 29-31°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
Над планините също ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали кратковременно. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 24°, на 2000 метра – към 16°.
В неделя ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността в следобедните часове, само че единствено на обособени места кратковременно ще превали. Температурите ще останат без основна смяна. В началото на идната седмица към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще превали и прегърми. Температурите едва ще се намалят. През интервала в западната половина от страната ще духа слаб източен вятър, в източната - до сдържан от изток-североизток.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР