Днес отдаваме почит към жертвите на комунистическия режим, пазейки спомена

...
Днес отдаваме почит към жертвите на комунистическия режим, пазейки спомена
Коментари Харесай

Премиерът: Времената на комунистическия режим никога не трябва да се повтарят

Днес отдаваме респект към жертвите на комунистическия режим, пазейки загатна за едни отминали мрачни времена, които в никакъв случай не би трябвало да се повтарят. Това споделя министър председателят Кирил Петков в свое изказване на формалната страница във Facebook на Министерски съвет.

" Историческите обстоятелства от предишното, в което липсват независимост и народна власт, потвърждават по безапелационен метод, че сме извървели дълъг и нелек път до през днешния ден като общество. България към този момент е на прав път и наш дълг е да работим всеки ден, с цел да бъде страната ни демократична, правова, свободна от корупция и просперираща. Държава, в която животът е съществена полезност. Поклон пред паметта на жертвите! ", споделя още Кирил Петков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също отбелязва деня с пост на страницата си в обществената мрежа.

" Краят на Втората международна война е началото на мир, разцвет и плевел стопански напредък за едни, само че бележи интервал на десетилетия мрак, гнет и ограничавания за други. Държави като България заплащат суровата цена на тоталитаризма два пъти ", споделя Бойко Борисов.

" Денят 1 февруари остава в националната памет като сборен облик на ужаса на комунистическия режим, който в годините на своята власт ще коства на страната ни хиляди животи и отдалеченост с достиженията на модерната западна народна власт, която се опитваме да наваксаме и до през днешния ден ", показва още водачът на ГЕРБ.

Днес означаваме Деня за респект на жертвите на комунистическия режим.

На тази дата през 1945 година така наречен Народен съд осъжда на гибел регенти, депутати, министри, офицери и общественици, а присъдите а осъществяване същия ден. В София десетки жители и представители на политически обединения по традиция се събират пред параклиса и мемориалната стена до НДК, с цел да поднесат венци и цветя и да участват на молебен.

Денят за респект на жертвите на комунизма - 1 февруари, се отбелязва в България за 12-а поредна година, откакто бе основан по самодейност на президентите Желю Желев и Петър Стоянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР