Днес отбелязваме Световния ден в памет на жертвите от пътни

...
Днес отбелязваме Световния ден в памет на жертвите от пътни
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден в памет на жертвите на пътни инциденти

Днес означаваме Световния ден в памет на жертвите от пътни произшествия. За поредна година България се причислява към интернационалната самодейност третата неделя на ноември да се уважава паметта на хилядите починали във войната по пътищата.

В столичния храм " Св. Александър Невски " беше отслужена панихида за упокой за жертвите при произшествия. Присъстващите се помолиха за покой на душите на починалите при произшествия на пътя и за скорошно излекуване на потърпевшите.

До 16 ноември починалите по пътищата са 540 души. От началото на годината до края на октомври в страната са станали малко над 5 600 тежки произшествия. Най- доста те са в Пловдив, следват София и Варна, надлежно и с максимален брой починали. Най-малко произшествия са станали в Перник, Търговище и Ямбол. Най-често аргументите за злополуките са несъобразена скорост, погрешно изпреварване и нахлуване в лентите за насрещно придвижване.
основен контрольор Росен Рапчев - шеф бранш " Пътен надзор ", ГДНП: Според мен контролът към този момент е в действителност на положително равнище. От в този момент нататък би трябвало и самите водачи и самите жители да поемат отговорността да бъдат примерни водачи и да могат освен да се плашат от законовите разпореждания, а в действителност да запазят своя живот и животът на хората към тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР