Днес отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния

...
Днес отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния
Коментари Харесай

Проф.д-р Георги Кобаков: Здравето е кауза, лекарската професия – призвание и отговорност!

 Днес означаваме Световния ден на здравето и Деня на здравния служащ. 7 април е специфичният ден, в който умишлено отдаваме чест пред работата и професионализма на всички лекари, медицински сестри акушерки, стоматолози и всички здравни служащи, избрали за своя житейска и професионална идея опазването на човешкото здраве и живот.

По този мотив, своето послание посредством Varna24.bg към сътрудниците си насочи проф.д-р Георги Кобаков, Управител на " СБАЛОЗ доктор Марко А. Марков – Варна “ ЕООД.

Уважаеми сътрудници,

В интервал на тествания на управническите умения, на практикуването на познания в условия на непрекъсната рецесия, на терзания за здравето и живота в пандемични размери, във време, в което дисциплината и самосъзнанието са със знак " тъждество “, а отклоненията от разпоредбите и нормите е еднакво на закононарушение, Вие още веднъж сте на " първа линия “. Вашият професионализъм, безрезервност и отговорност обаче не стартират и не свършват с началото и края на една зараза. Всеки ден, час, всяка минута, Вие сте тези, които първи подават ръка за живот и последни се отхвърлят от него. В името на това – всеки да получи еднакъв късмет за здраве и живот.

Вашият героизъм не е с началната и последна дата на извънреднот  о състояние. Вие бяхте на " първа линия “ и през вчерашния ден, ще бъдете и след привършване на спешната обстановка. Вашите качества се мерят с хилядите усмивки на оздравелите и техните близки, с хилядите признателни погледи, с радостните сълзи в очите на прескочилите " правата линия “.

Пожелавам Ви мощ и резистентност в дните на тествания, успокоение и обич в моментите с околните Ви, самообладание и схващане в работата с пациентите, непоносимост към похищенията върху Вас, Вашето име и професионализъм!

Бъдете здрави!

Проф.д-р Георги Кобаков

Управител на " СБАЛОЗ доктор Марко А. Марков – Варна “ ЕООД
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР