Днес отбелязваме Световния ден на мързела. Смята се, че той

...
Днес отбелязваме Световния ден на мързела. Смята се, че той
Коментари Харесай

Днес е Световният ден на мързела

Днес означаваме Световния ден на мързела. Смята се, че той се чества от повече от 100 години, само че никой не знае тъкмо от по кое време тъй като се допуска, че първите запалянковци ги е мързяло да запишат началната година. Според първия закон на мързелуващите: " Човек се ражда изтощен и живее, с цел да си почива ".

Айнщайн споделя, че е безпредметно да се работи непрестанно. В международния ден на мързела може би би трябвало да се замислим, че човек от време на време би трябвало да спре, с цел да съзерцава природата и да мисли. Въпреки отрицателния смисъл на думата " мързел ", той от време на време може да бъде и работлив. Според някои той е скритата мощ на напредъка. Мързелът е предизвикал изобретяването на ескалатора, пералнята, миялната машина, асансьора и колелото.

Българска национална телевизия: Вие мързелувате ли?
АНКЕТА: Опеределено да.
Не, не сме толкоз мързеливи, колкото изглеждаме сега.

Обичам да мързелувам. Аз съм публицист и за мен писането е развой, който тече в композиция с мързела.

Не, естествено.

Дали мързелувам? Рядко, само че обичам да мързелувам.

Спя, доста обичам да дремя.

Аз познавам такива хора, които минават от едното легло на другото легло - от стола на леглото.
В логиката на психиката " мързел " значи неявяване на мотивация и воля. Степента му у всеки е заложена генетично и се свързва с колебливост, боязън и други отрицателни усеща. Мързелуват освен хората, само че и животните.

Доц. доктор Николай Димитров, обществен психолог: Нека създадем разлика сред мързел и леност. Лошото на мързела е леността. Леността е грях. Мързелът е един адаптивен механизъм на организма - тогава, когато има потребност от отмора, тогава, когато би трябвало да презареди.
Девизът на празнуващите е: „ Нека се отдадем на безбрежна леност и дано мозъкът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Нека на този ден не вършим нищо ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР