Днес отбелязваме Световния ден на детето. "Дете" означава всяко човешко

...
Днес отбелязваме Световния ден на детето. "Дете" означава всяко човешко
Коментари Харесай

Най-добрите хора са децата! Днес е Световният ден на детето

Днес означаваме Световния ден на детето. "Дете " значи всяко човешко създание на възраст под 18 години, в случай че според закона, използван за детето, пълнолетието настава по-рано. Такава е дефиницията. А другояче... е доста просто: “Най-добрите хора са децата”.
Всъщност на нас какво ни остава, с изключение на да пазим тези положителни мънички хора, нашите деца, и да не ги деформираме с неучтивост, отрицание и безконечни искания за още нещо.
В България статистиката във връзка с децата е стряскаща. Страната ни е преди всичко по изоставени деца в Европейския съюз. Повече от 3 хиляди деца в България живеят лишени от фамилна среда и родителска грижа. А другояче... „ Държавите - страни по Конвенцията, признават правото на всяко дете на витален стандарт, съответствуващ на потребностите на неговото физическо, умствено, духовно, морално и обществено развиване. “
Време е властимащите у нас да се замислят по какъв начин да опазят детския смях. За родителите е ясно - единственото възприятие, с което би трябвало да се отнасят към децата, е обич. Нека децата знаят, че са обичани абсолютно. Това би трябвало да важи и за тези, които мъдрят законите и които наблюдават за тяхното съблюдаване. Няма по какъв начин да искаш да притискаш майките - и на повредени, и на неувредени деца, и да очакваш, че от тях ще струи обич, обърната към потомците им.
Ако убиваш майките, убиваш и децата им...
Честит празник, български деца!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР