Днес отбелязваме Международния ден за защита на децата, жертви на

...
Днес отбелязваме Международния ден за защита на децата, жертви на
Коментари Харесай

4 юни - Международен ден за защита на децата, жертви на агресия

Днес означаваме Международния ден за отбрана на децата, жертви на експанзия. Той се отбелязва от 1983 година по решение на Общото заседание на Организация на обединените нации.

В София този ден ще бъде маркиран със Стрийт арт театър пред Сити Център София. Участници в самодейността са: Поли Генова, Voice of boys ", Боряна Бонева, A.V. и C BEATZ - Цветомир Цонев, Биляна Йотовска и Невена Воденичарска. Те ще дарят своите възнаграждения в специфичен фонд за деца, претърпели принуждение.

Събитието стартира в 19:00 ч. и включва концерт на български поп реализатори и бийтбоксери, " Фотосесия онлайн " с присъединяване на моделите и грижовни майки: Маги Желязкова, Биляна Йотовска и Невена Воденичарска дружно с техните деца, ъгъл за рисувани послания " Подай ръка на дете в потребност ", фотоизложба " Детското принуждение не е тематика табу ", пантомима и показване за пръв път на видео клипа за националния телефон за деца: 116 111. Спектакълът разчита на цифрова, а не печатна визия. Събитието провежда разнообразни форми на театралното и улично изкуство, обединени от обща идея " НЕ! на насилието върху деца ".

Организатори на събитието са Национална младежка медийна асоциация, която работи в социална изгода и Държавната организация за протекция на детето – ДАЗД и под патронажа на нейния ръководител – Калин Каменов. От 10:00 ч. до 20:00 ч. специалисти от ДАЗД ще съветват в осведомителни шатри жителите по въпросите за отбрана и предварителна защита на насилието върху деца.

Стрийт арт спектакълът е самопризнание за уговорката на обществото, медиите, шоубизнеса и институциите към отбрана правата на децата и одобряване на позиция за непоносимост към страданието, претърпяно от децата на България, които са жертви на физическо, психическо и прочувствено принуждение. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР