Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца. Доброволците към Българския червен

...
Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца. Доброволците към Българския червен
Коментари Харесай

Доброволците към Българския червен кръст са повече от 18 000

Днес означаваме Международния ден на доброволеца. Доброволците към Българския червен кръст са повече от 18 000. В образователния център на БЧК в село Лозен доброволците разиграха обстановка с зародил пожар в образователна постройка. Спешни обстановки подложиха на тестване доброволците към Младежкия червен кръст, а сходни демонстрации им оказват помощ да упражняват уменията си.

Лора Фучеджиева: За мен доброволничеството е подадена ръка на човек в потребност. Славита Джамбазова, зам.-генерален шеф на БЧК: Много е значимо да има доброволци, тъй като тези хора подкрепят уязвимите хора. Те работят за разнообразни дела и тъй като е естествено те да дават своята поддръжка на същностни, значими неща.
По извънредно атрактивен метод в Пловдив беше маркиран Денят на доброволеца. По основната пешеходна улица на града мина шествие със светещи фенери и артисти на кокили. То потегли от Цар Симеоновата градина, с цел да стигне до емблематичния креативен квартал Капана. Шествието бе предвождано от най-малките доброволци в града и съпроводено от осъществяване на гайдари. В продължение на седмица интернационален екип от създатели и дизайнери, дружно с участниците в работилниците по плана „ Участваме дружно ", изработваха детайлите на светещото шествие, което огря града довечера в символ на вярата и доброволческата концепция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР