Днес отбелязваме Европейския ден за борба с трафика на хора.

...
Днес отбелязваме Европейския ден за борба с трафика на хора.
Коментари Харесай

Проведе се Поход за свобода в подкрепа на жертвите на трафика

Днес означаваме Европейския ден за битка с трафика на хора. За пета поредна година фондация " А21- България " провежда " Поход за независимост " в поддръжка на жертвите на трафик. В самодейността, която се организира по едно и също време в 50 страни по целия свят, се включиха 18 български града.

 Бургас - Поход за независимост Бургас - Поход за независимост © Българска телеграфна агенция
В Пловдив " Поход за независимост " се организира за първи път. Шествието стартира в 11 часа от площад „ Централен " и продължи до Римския стадион. Участниците извървяха дистанцията безмълвно.
Таня Иванова - секретар на Местната комисия за битка с трафика на хора - Пловди: Мълчалив е, тъй като ние сме съпричастни към милионите жертви на трафик на хора по света и да контрастираме точно тук в една от оживените точки в град Пловдив с нашето безмълвие, с цел да може жителите и минувачите да си зададат въпроса какво е трафика на хора.
Доброволците от Българския червен кръст, които всекидневно осведомят възпитаници и студенти за трафика на хора, също взеха присъединяване в похода.
Мария Нешева БЧК - Пловдив: Най-често им приказваме, когато се приготвят да работят в чужбина, в България да ревизират в детайли работодателя, при който отиват, наложително да имат контакт с него.
Около 20 доброволци на БЧК, измежду които и гръцки жители, живеещи в Благоевград, се включиха в огромната самодейност против трафика на хора.
Добрин Стоилов: България е на второ място след Румъния по брой на трафикирани хора. И точно по тази причина желаеме да създадем по този начин, че повече хора да бъдат съпричастни към казуса.Симеон Йорданов, БЧК - Благоевград: Когато на вас ви се предлага по този начин, някаква свръх хубава оферта примерно в Германия, без никакъв опит, добра работа на добра заплата - човек би трябвало да има едно мислено, защо става въпрос. Да не се предоверяваме на съвсем непознати хора.
Целта на самодейността е да насочи вниманието на обществото към мащабите на трафика на хора и търговията с човешки ориси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР