Днес отбелязваме 9 май, денят на Европа, празник на Европейския

...
Днес отбелязваме 9 май, денят на Европа, празник на Европейския
Коментари Харесай

Какво си казаха Фон дер Лайен и Зеленски в Киев?

Днес означаваме 9 май, денят на Европа, празник на Европейския съюз и на единството и мира на нашия континент. Екологичен потенциал в Страсбург му посвети специфичен спор, последни вести и коментар онлайн от там ще ви покажем след минути.

Празникът се трансформира и в ден на взаимност с народа на Украйна. Там тази нощ бяха издадени предизвестия за въздушна офанзива за цялата страна, а сраженията продължиха.

Символично ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дойде в Киев за диалози с Володимир Зеленски. По време на срещата им украинският президент прикани за унищожаване на рестриктивните мерки в износа на някои украински артикули за страните от първа линия, измежду които и България. Фон дер Лайен даде обещание нов пакет от наказания против Русия и още доставки на муниции.

В Брюксел празникът на Европа стартира с издигане на знамето на Украйна пред Европейската комисия. В същото време в Киев Урсула фон дер Лайен отдаде респект украинските бойци, убити от във войната с Русия.

Зеленски и Фон дер Лайен разискаха търговски ограничавания на някои украински артикули, въведени от някои страни от първа линия. Според украинския президент те са “абсолютно неприемливи ” и работят в интерес на Русия.

“За страдание срещнахме проблеми там, където чакахме мощна взаимност. Протекционистките ограничения от нашите съседи са меко казано разочароващи. Ограниченията на нашия експорт на безусловно неприемливи, тъй като те оказват помощ на агресора. Очакваме сходни ограничения да бъдат следени и сходни ограничения да не се взимат без съвещания с Украйна. Очакваме мощни общоевропейски ограничения, чакаме тези ограничавания да бъдат отстранени допустимо най-бързо ”, сподели Зеленски.

Фон дер Лайен даде обещание на Зеленски страните от Европейски Съюз да усилят военното си произвеждане и да ускорят доставката на муниции съгласно потребностите на Украйна. Тя заяви, че 11-ият пакет от наказания ще бъде ориентиран против тези, които се пробват за заобикалят рестриктивните мерки против Русия.

“В последно време виждаме нетипично увеличение на комерсиалния продан сред Европейски Съюз и някои трети страни. Продуктите от този повишен стокообмен стигат до Русия и по тази причина ние ще предложим нов инструмент за битка със заобикалянето на глобите. Ако забележим, че артикули стигат до Русия през трети страни, ние може да предложим на страните да глобяват този експорт. Този инструмент ще се употребява деликатно, само че не би трябвало да има подозрение, че ще работим против заобикалянето на глобите ”, сподели Фон дер Лайен.

Европейската комисия предприе необикновената стъпка и разгласи авансово пътуването на фон дер Лайен в Киев. Досега от съображения за сигурност визитите на високопоставени лица в Украйна са пазят в загадка. На този декор през нощта Русия изстреля минимум 25 ракети, като огромна част от тях са били ориентирани към столицата Киев, само че съгласно украинските управляващи съвсем всички са били свалени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР