Днес отбелязваме 146 години от Освобождението на България от османско

...
Днес отбелязваме 146 години от Освобождението на България от османско
Коментари Харесай

Как честитиха националния празник политиците ни

Днес означаваме 146 години от Освобождението на България от османско робство
Призиви за обединяване, за горделивост и за спомен за героите, дали живота си за свободата на България. Това са главните послания в поздравленията на политиците във връзка Деня на Освобождението - 3 март.

Пред публицисти в град Шипка председателят на Народното събрание Росен Желязков съобщи, че през днешния ден е празник, в който отдаваме респект и заслужена памет към всички, които са дали живота си за това България да е свободна, самостоятелна, обединена. 

" На този ден честваме реализацията на националния блян за възобновяване на българската държавност, българския суверенитет в тези граници, в които потомство наред са имали своите въжделения, фантазии, попарени малко по-късно, само че дали всички предпоставки за битка за Съединението, за националната ни самостоятелност. Днес е ден наизуст. Да благодарим на българските опълченци, да благодарим на всички руси, румънци, беларуси, украинци, финланци, сърби, черногорци, които са напоили българската земя с кръвта си. Днес не е ден за политически спекулации, не е ден за политическо злободневие. Днес е ден за памет, признателност и несъмнено за национална горделивост ", сподели още Желязков.

Той посочи, че в този ден честваме Освобождението на България на всички места, където има и един българин по света.

С поднасяне на цветя пред паметника " Майка България " във Велико Търново означи националния празник ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

" За мен беше голяма чест през днешния ден да поднесем цветя пред паметника " Майка България " дружно с младежите от ГЕРБ - Велико Търново. Гордея се с тези младежи, тъй като огромна част от тях бяха със своите дечица. С персонален образец към децата се възпитава родолюбие и респект към историята! Честит празник! ", написа Борисов в профила си в обществената мрежа.



Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов, съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов също поздравиха българите за националния празник с постове във Facebook.

Честит народен празник, българи! Най-вече не забравяйте, че свободата не ни е дадена безплатно и че тя би трябвало да се пази всеки божи ден! Иначе ще я загубим, както към този момент се е случвало в нашата история! ", написа Костадинов.


 
Честитката на Делян Пеевски пък бе оповестена в формалната страница на пресцетъра на Движението за права и свободи. 

Да бъдем единни в името на мощна, европейска България и нейния народ! Честит народен празник!, пожела съпредседателят на Движение за права и свободи.



Честити 146 години свободна България! Трети март е знак на независимост, религия и вяра за бъдещето. Нека продължаваме да се усещаме свободни, само че и виновни! Да променяме днешния ден към положително с сила и мощна религия. Нека пребъде България! ".Това пък написа вътрешният министър Калин Стоянов.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР