Днес отбелязваме 145 години от Шипченската епопея. По традиция честванията

...
Днес отбелязваме 145 години от Шипченската епопея. По традиция честванията
Коментари Харесай

Хияди отдадоха почит на героите от Шипка

Днес означаваме 145 години от Шипченската епопея. По традиция честванията на Паметника на Свободата са под патронажа на президента на Република България, а към историческия връх се стичат хиляди хора от цялата страна.

Хиляди изкачиха стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка, с цел да се включат в кулминационната точка на тържествата във връзка 145 години от Шипченската епопея, съобщи БНР.

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов одобри строя на гвардейската част.

В формалното си слово вицепрезидентът Илияна Йотова означи, че няма мерна единица за свободата и жертвоготовността.

Шипка е място на спасението и изцелението на един народ, свободата не е подарък, уточни още Илияна Йотова. Тя означи, че паметта за Шипка е нашето обединяване.

За първи път беше направена възстановка от членовете на национално сдружение " Традиция " на речта на цар Борис Трети при откриването на Паметник на свободата през 1834 година

По стратегия в 13.45 ч ще бъде обещано начало на възстановката на борбата при Орлово гнездо – ден първи, в която присъединяване ще вземат 260 членове на сдружение " Традиция ".

Във връзка с тържествата е затворен за придвижване проходът Шипка до 15 часа, а трафикът се пренасочва през Прохода на републиката.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР