Днес отбелязваме 114-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. В

...
Днес отбелязваме 114-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. В
Коментари Харесай

Честваме 114 години от Илинденско-Преображенското въстание

Днес означаваме 114-ата годишнина от експлоадирането на Илинденско-Преображенското въстание. В тържествените мероприятия, които ще се проведат в историческата околност Петрова равнища в Странджа, ще взе участие и президентът Рюумен Радев. Честването се организира под негов патронаж.

В рамките на тържествата са планувани туристически маршрут "По комитските пътеки ", фолклорен конкурс "С песните на Манол Михайлов ", прожекция на документален филм, урок по история, научна конференция на тематика "120 години проведено тракийско придвижване в България – история и актуалност, Тракия, Балканите и неоосманизмът”, съобщи БГНЕС.

В 20:00 часа в храм-костница "Света Петка " ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на починалите въстаници. В 20:30 часа президентът и висш главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска, след което ще произнесе слово. В 21:00 часа ще стартира празничен концерт с осъществяването на национални песни от Странджански район.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР