Днес отбелязваме 110 години от обявяването на Независимостта на България

...
Днес отбелязваме 110 години от обявяването на Независимостта на България
Коментари Харесай

Каракачанов: Армия се прави с дух и любов към България

Днес означаваме 110 години от оповестяването на Независимостта на България – факт, който е станал вероятен с помощта на Българската войска. Хубаво е българските жители да имат по-чест допир до армията, да видят въоръжението, бойците. В тези комерсиални времена, когато хората се интересуват на първо място от приходите си, е хубаво по някакъв метод да покажем, че воинската специалност, въпреки и все още към момента не добре платена, е почтена и заслужава почитание. “ Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов на проява на военна техника пред постройката на Министерството на защитата в София.

В Деня на Независимостта по едно и също време в 17 града в страната хората можаха да видят мостри военна техника, оръжие и екипировка. Инициативата е първата от поредицата изяви под наслов „ Това сме ние “, с които Министерството на защитата цели да разпространява военната работа.

„ Българската войска е в ръцете на обществото и е инструмент за неговата отбрана. Въпреки недоимъка и неналичието на средства, момчетата и девойките в армията си извършват отговорностите. Това не е елементарно, мъчно е, рисково е, само че хората имат дух. Армия се прави с дух и обич към България “ – съобщи министърът на защитата.



Той напомни, че през последните 20 години бюджетът на армията е орязван 4 пъти, като единствено през 2010 година е понижен с 40%.

„ Аз не съм спрял да упорствам за повече средства. През миналата година увеличихме заплатите с 10 %, а за тази година сме планували още 10%. Представили сме нужните разноски за ремонт на част от съществуващата техника. Отделиха се близо 3 милиарда и половина за закупуване на нови самолети, кораби и бронирани машини “, сподели министър Каракачанов. Той уточни, че това е единствено един стадий от цялостното възобновяване на армията, което ще става последователно заради невъзможността да се отделят нужните средства.



Пред Министерството на защитата бяха показани бронираните машини „ Хамър “, „ Командо “, „ Гардиън “ и „ Пустинна котка “. Имаше и демонстрации по какъв начин се разглобява и сглобява на автомат „ Калашников “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР