Днес от запад валежите ще започнат да отслабват, след обяд

...
Днес от запад валежите ще започнат да отслабват, след обяд
Коментари Харесай

Валежите отслабват и спират в четвъртък

Днес от запад преваляванията ще стартират да отслабват, след обяд и да стопират, най-късно в югоизточните региони. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. В Северозападна България температурите ще са без значителен дневен ход и ще са към нулата. В останалата част от страната оптималните температури ще са сред 5 и 10 градуса.
 есен ThinkStock/Getty Images
В планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 1700-1800 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще към 6 градуса, на 2000 метра – към 0 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и прохладно. По-значителни ще са преваляванията по южното крайбрежие. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
 есен ThinkStock/Getty Images-->
В петък и събота към този момент ще е без превалявания, само че студено, изключително в Северна България, където минималните температури ще се намаляват, тук-там през втория ден до минус 10 градуса. Преобладаващите оптимални ще са сред 6 и 11 градуса, основно в северозападните региони ще остават по-ниски. Облачността ще се раздра, тук-там и до слънчево, само че в низините и котловините преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.
 есен ThinkStock/Getty Images

В събота, когато вятърът ще се ориентира от югозапад, ще се появи и висока облачност. В неделя ще бъде още малко по-топло, само че с повече облачност през втората половина от деня. Привечер и през нощта против понеделник от запад ще стартират превалявания от дъжд.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР