Днес от запад-северозапад облачността временно ще се разкъса и намалее,

...
Днес от запад-северозапад облачността временно ще се разкъса и намалее,
Коментари Харесай

Облачно, на места с преваляваия


Днес от запад-северозапад облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, само че през по-голямата част от деня над Източна България ще се задържи забележителна и тук-там там ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър, който след обяд краткотрайно ще се ориентира от юг-югозапад. Максимални температури сред 5 и 10 градуса, в София - към 5, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

През нощта против понеделник от запад облачността още веднъж ще се усили и ще стартират превалявания от дъжд, а вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до сдържан, и с него ще стартира да прониква по-студен въздух.

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява. Ще бъде по-ниско от междинното за декември.

В планините облачността също ще намалее до слънчево време. Ще духа сдържан западен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 4 градуса, на 2000 метра – към минус 2°.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна и основно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 8-9. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР