Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Над

...
Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Над
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 22 август

Днес от запад облачността ще се раздира и понижава. Над Централна и Източна България времето ще се задържи най-вече облачно и дъждовно, само че до края на деня и там преваляванията стопират. Ще е прохладно с сдържан краткотрайно до мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в североизточните региони по-ниски - сред 20° и 22°, за София – към 23°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова.
Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и на следващия ден ще се покачва.
По Черноморието ще е най-вече облачно с валежи от дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен северозападен вятър. Захлаждането ще продължи и оптималните температури ще са 21-24°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. В планините до обяд ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, на доста места и с гръмотевици. В масивите от Западна България преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра – към 9°.
В сряда към този момент ще е без превалявания, с променлива облачност. Вятърът ще отслабва, ще стартира покачване на температурите. В четвъртък ще се откри слънчево време, което ще се задържи и през идващите дни, а температурите ще продължат да се покачват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР