Днес от северозапад валежите ще спират, а над Северна България

Днес от северозапад валежите ще спират, а над Северна България ...

Времето остава студено, валежите ще спират.


Днес от северозапад валежите ще спират, а над Северна България и облачността ще се разкъсва.

През целия ден ще продължи да вали в Югоизточна България и Родопите, в останалата част от страната валежите постепенно ще спират.

Вятърът ще отслабне и ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 4° и 9°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е значителна, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. По Северното Черноморие ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопския масив, но след обяд валежите ще започнат да отслабват и спират. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Все още ще има условия за образуване на преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - минус 4°.
По публикацията работи: Анисия Иванова

Източник: dnes.bg