Днес от север на юг през страната ще премине студен

...
Днес от север на юг през страната ще премине студен
Коментари Харесай

Слънце и облаци се сменят, с кратки валежи

Днес от север на юг през страната ще премине леден атмосферен фронт. Още преди обяд тук-там в Северна България, а до края на деня в доста региони на страната, ще превали временен дъжд. На повече места и по-интензивни ще са преваляванията в Централна и Източна България. Има условия в обособени региони да се развият гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. В западната половина от страната вятърът ще е от запад-северозапад, а в източните региони ще е от североизток, до сдържан. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, в крайните югозападни региони до 33-34°.

В планините времето ще е динамично. Още сутринта в Стара планина, а към и след обяд и в остналите планини ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, тук-там и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. С сдържан до мощен северозападен вятър, който по здрач ще се ориентира от север-североизток, ще прониква по-хладен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра - към 15°.

Сутринта по Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че още преди обяд в северните региони, а до края на деня и по цялото крайбрежие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания от дъжд съпроводени от гръмотевици. Вятърът ще е сдържан от североизток, само че на моменти ще е мощен и стремителен. Максималните температури ще са сред 25° и 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, след обяд на юг и краткотрайно до 4 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР