Днес от областната дирекция на МВР официално представиха зоополицаите и

...
Днес от областната дирекция на МВР официално представиха зоополицаите и
Коментари Харесай

Врачанските зоополицаи разследват убийствата на 7 животни /снимки/

Днес от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи публично показаха зоополицаите и патрулната им кола във Враца. Въпреки, че звеното е разкрито още при започване на годината, до момента по-голямата част от популацията в града не знаеше кои са униформените, на които да алармират за похищения над животни.
Днес стана ясно, че зоополицаите са Венцислав Димитров и Милен Дзипалски. Униформените работят единствено по закононарушения, свързани с животни и най-много когато става дума за съзнателно умъртвяване на гръбначни животинки.
Оказа се, че по-голяма част от сигналите униформените получават от тел. 112, като всички са за безстопанствени котки и кучета. Хората желаят подпомагане от зооченгетата за оказване на здравна помощ, което не е в компетенциите им. Ето за какво те ги насочват към неправителствените организации.
От началото на годината до момента униформените са работили по 10 сигнала за съзнателно умъртвяване на гръбначни животни, като са формирани две досъдебни производства. Всички сигнали са били за умъртвени бездомни кучета и котки. Още обаче няма открит причинител.
Двете досъдебни производства са за убити 2 кучета и 5 котки в ж.к. „ Дъбника “. Животните са конфискувани и са изпратени за аутопсия, като резултатите още не са подготвени и няма по какъв начин да се каже дали става дума за съзнателно умъртвяване.
Зооченгетата споделиха, че по тези закононарушения се работи доста мъчно, тъй като обществото няма единна позиция за казуса. „ Повечето хора са озлобени против бездомните животни, а други считат, че за тях не се поставят задоволително грижи “, означиха униформените.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР