Днес от 9,30 часа на игрищата в Национална футболна база

...
Днес от 9,30 часа на игрищата в Национална футболна база
Коментари Харесай

Футболната база в Бояна прие турнир за дипломати

Днес от 9,30 часа на игрищата в Национална футболна база „ Бояна” започва годишният благотворителен футболен шампионат с присъединяване на чиновници от дипломатическите задачи в София, институции и неправителствени организации. Турнирът се провежда от Дружеството на Организация на обединените нации в България, в партньорство с Българския футболен съюз и под патронажа на министъра на външните работи на България. Той нямаше да бъде вероятен без поддръжката на София – Европейска столица на спорта 2018, C3i Europe, British School of Sofia, Кока Кола ХБК, Red Bull и OLAND Sport.

Средствата, набрани по време на надпреварата, ще бъдат употребявани за осъществяване на образования по правата на индивида за деца и младежи от страната.

Основната цел на футболния шампионат „ Ambassador’s League” е да срещне на терена представители на дипломатическите задачи и българските институции, както и неправителствени организации и да насърчи съдействието посред им, по модела на дипломацията посредством спорт и в духа на Цел 3 и Цел 17 от Програма 2030 на Организация на обединените нации за стабилно развиване на света. В тазгодишната конкуренция ще се впуснат тимовете на Армения, Обединените арабски емирства, Румъния, Северна Македония, Турция, Украйна, Холандия, както и представители от офиса на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в България, УНИЦЕФ България, Международната организация по миграция, Студентската асоциация за проучване на интернационалните връзки и Дружеството на Организация на обединените нации в България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР