Днес от 20.30 часа в Дом на киното може да

...
Днес от 20.30 часа в Дом на киното може да
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: Френско-швейцарско кино и `Песента на скорпионите`

Днес от 20.30 часа в Дом на киното може да гледате френско-швейцарския филм " Песента на скорпионите " на режисьора Ануп Сингх.

За кино лентата:

Според антична легенда ужилването от скорпион от дълбоката пустиня на Джайсалмер, Раджастан, убива човек до 24 часа. Отровата на скорпиона вкарва трескава мелодия в тялото на жертвата. Единственото избавление е да се открие умел артист, който може да разчете мелодията в пулса на ужиления и да изпее ария, която да подейства като противоотрова.

Песента на скорпионите е история за буйна обич, възмездие и избавителната мощ на песента. Нуран, безгрижна и самостоятелна жена, усвоява античното изкуство за излекуване от своята баба, която е уважавана „ скорпионска “ певица. Когато Аадам, търговец на камили в пустинята на Раджастан, чува Нуран да пее, той незабавно се влюбва. Но още преди да съумеят да се опознаят по-добре, тя е съкрушена от едно изменничество. То я тласка към рисково пътешестване, с което да отмъсти и да открие своята ария.

За рижисьора:

Ануп Сингх е роден в Танзания. Завършва Филмовия и ефирен институт в Пюн, Индия. Той е английски жител и живее в Швейцария от повече от 16 години. Дебютният филм на Ануп – " Името на реката " (2001), е поканен на над 30 фестивала и е разгласен за най-хубав дебют в Индия. Вторият му филм " QISSA: Приказка за един уединен фантом " е със международна премиера в Торонто. Получава извънредно положителни мнения, както и над 15 награди. " Песента на скорпионите " е третият филм на Ануп Сингх.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР