Днес от 19 ч. в Зала 1 на Фестивален и

...
Днес от 19 ч. в Зала 1 на Фестивален и
Коментари Харесай

Днес започва София Филм Фест във Варна

Днес от 19 ч. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център ще се организира откриващата прожекция на десетото, юбилейно издание на София Филм Фест във Варна. Събитието ще покаже 18 от най-интересните заглавия от миналите месеци. В програмата са огромният победител от Оскарите " Зелената книга “, носителят на Златна палма - " Джебчии " на Хирокадзу Корееда.

Събитието ще бъде намерено от игралния филм " Лято “ на Кирил Серебренников. Мястото на действието е Ленинград при започване на 80-те години, когато рок и поп сцената се развива с брутални темпове и ражда меломани, фанатично слушащи най-новите вносни албуми и касетки от Запада. От класики като Бийтълс, Боб Дилън, Велвет Ъндърграунд, Дейвид Боуи и Дорс до пънк и ню уейв майстори като Секс Пистълс, Дъ Клаш и Блонди – единствено споменаването на някое от тези имена вкарва хората в нещо като транс.

Серебренников ни демонстрира, че рокендролът е бил същинска вяра. И това, което тези рок звезди вършат, е в действителност махането на първите тухли от Берлинската стена. Алфа мъжкарят в този свят е Майк – артист от суперизвестна група, който живее с прелестната си другарка Наташа и бебето им в споделен препълнен апартамент. С тъмни очила и дълга коса, рок звездата, на която най-вече наподобява Майк, е вокалистът на Мъд Лес Грей. Но се появява новакът Виктор, който боготвори Майк и също има група. Наташа харесва Виктор и скоро тримата се оказват в обстановка като тази на Пати Бойд, Ерик Клептън и Джордж Харисън. И през цялото това време любовта им към рока е рискована, тъй като могат да бъдат оповестени за предатели и марионетки на Запада.

Режисьорът Кирил Серебренников е роден през 1969 година в Ростов, в Югоизточна Русия. Първоначално решен да учи медицина, през 1992 година той чества своя абитуриентски бал в учебния спектакъл. Интересът му в сферата бързо се разпалва и Кирил Серебренников стартира своята впечатляваща театрална кариера. Той също по този начин режисира и опери, изключително в Балшой спектакъл в Москва, само че и в Мариинския спектакъл в Санкт Петербург.

Великолепната лента " Лято “ по традиция ще бъде последвана от празненство с музика онлайн във фоайето на ФКЦ. Веднага след прожекцията на сцената ще се качат музикантите от “Цветомир Цанков квартет " (Цветомир Цанков – вокал; Румен Халачев - пиано / саксофон; Джанер Каптан - бас-китара; Свилен Начев – барабани). За публиката те ще изпълнят джаз стандарти.

Програмата продължава и през почивните дни. Повече информация може да намерите в обществените мрежи, а билетите към този момент са в продажба на касите на ФКЦ и онлайн.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР