Днес от 19 ч. в кино Cinema City Пловдив зрителите

...
Днес от 19 ч. в кино Cinema City Пловдив зрителите
Коментари Харесай

Пловдивчани първи гледат филма Майка

Днес от 19 ч. в кино Cinema City Пловдив феновете ще имат опция да гледат кино лентата " Майка " преди всички останали. А след прожекцията ще могат да се срещнат онлайн с режисьора на лентата Зорница-София Попганчева, както и актрисата в основна роля Дария Симеонова.

Елена, влюбена в работата си сценичен режисьор, е на 32 години, когато схваща, че не може да има деца. Изправена пред избора да се пробва да зачене инвитро с обичания си брачен партньор, диригента Леон Майер, или да приспособява театралната стратегия, с която преобразява живота на сираци в далечна Африка, Елена ще преоткрие думата " майка ". Лентата е въодушевена от същинска история.

Сценарият е на Зорница-София и Миглена Димова, режисьор е Зорница София. В основната роля ще видим  Дария Симеонова. Участват още Леон Лучев, Дария Димитрова, Перис Уамбуи, Стив Матиас, Ламар Мунене.

Филмът не е биографичен, забележителна част от него е сниман в едно от най-големите гета в света - Кибера, до Найроби. 

" Тази история не ме остави от момента, в който снимах документалния филм " Модес вивенди ", в който Елена Панайотова беше един от седемте герои. Тогава Елена таман беше почнала плана в Широка лъка със сираците. Присъствах на нещо необикновено - 200 деца без родители, които ги караха с рейсове от разнообразни градове. Енергията беше грандиозна ", споделя режисьорът Зорница-София. 

Филмът " Майка " в началото беше българското предложение за " Оскар ", само че беше изтеглен, тъй като се оказа, че в него има повече от допустимото британска тирада.

Още за събитията в Пловдив през днешния ден четете в най-хубавия културен гид " Марица "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР