Днес, от 18 часа, по случай Националния празник на Република

...
Днес, от 18 часа, по случай Националния празник на Република
Коментари Харесай

Община Берковица организира факелно шествие по случай 3 март

Днес, от 18 часа, по случай Националния празник на Република България, на ски писта „ Ком “ в Берковския Балкан, ще се състои тържествена стратегия, включваща факелно шествие, рецитал, заря и празнично хоро, оповестиха от общината.
Тази година се навършват 20 години от първото факелно шествие, което се организира на ски писта „ Ком “.
През далечната 2000 година то е било проведено от предприемчив комитет от жители, ски учители и Туристическо сдружение – Берковица. В годините прераства като общинска самодейност.
Община Берковица е една от първите, която провежда сходно събитие, само че през годините не е било афиширано. За последно шествието е извършено през 2019 година. По време на събитието огромна част от хората, които са се спуснали, са били облечени в национални носии и са развявали българското знаме.
През тази година към факелното шествие има извънреден интерес, като Община Берковица прави следната организация:
16.45 ч. – Тръгване от град Берковица в посока ски зона "Ком ". Сборният пункт е паркинга на стадион „ Мрамор “. Придвижването на жителите ще се реализира с персонален транспорт.
19.15 ч. - Тръгване от ски зона "Ком " в посока град Берковица.
Факлите за празничното шествие са обезпечени от Община Берковица.
Всеки, който желае да се включи в мероприятието, ще получи факла или знаме.
За събитието Общината има поддръжката на отговорника за ски влека, на планинската избавителна работа, туристическото сдружение, спортните клубове, ски учители и жители.
Община Берковица кани всички, които имат опция, да вземат присъединяване в шествието с факла или българско знаме в ръка и да потвърдят, че огънят на българския дух ще гори постоянно.
Призоваваме и всички останали поданици и посетители на града да се причислят към празничната стратегия и всички дружно да потвърдим, че Берковица и берковчани съхраняват българския дух и обичаи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР