Днес от 18 ч. в залата на ул. Борисова №

...
Днес от 18 ч. в залата на ул. Борисова №
Коментари Харесай

Посмъртна изложба на Даниела Максимова откриват в Русе

Днес от 18 ч. в залата на ул. " Борисова " № 6 ще бъде открита посмъртна галерия и показана монография на русенската художничка Даниела Максимова. Проявата е проведена от фамилията ѝ и нейни другари, взаимно с Дружеството на художниците - Русе и Художествена изложба - Русе.

Приятели, сътрудници и фенове на творчеството на Даниела са добре пристигнали да участват на откриването на изложбата.

" Надявам се, тази галерия да допре всички ценители на изкуството и творбите в нея да въодушевяват и предизвикват младите актьори, които също по този начин буйно и неумолимо да развиват своите гении и да ги споделят със света ", споделя синът ѝ Максим Попов.

Даниела Максимова Максимова - Попова е родена през 1964 година в Русе. Тя стартира да рисува в ранно детство и следва своята пристрастеност към изкуството през целия си живот.

През 1983 година приключва художествена гимназия " Илия Петров " в София и през 1992 година приключва Националната Художествена Академия в София, компетентност Графика.

През по огромната част от кариерата си употребява живописни техники като от време на време се завръща към пристрастеността си към графиката. Картини на Даниела са владеене на Националната Художествена Галерия, Художествена изложба - Русе, Българския Център за Изкуство в Ню Йорк и частни сбирки в София, Русе, Виена и Франция. Даниела умря в София на 5 ноември 2017 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР