Днес от 18.30 часа в Националния природонаучен музей ще бъде

...
Днес от 18.30 часа в Националния природонаучен музей ще бъде
Коментари Харесай

Изложба представя обитателите на вековните гори в България

Днес от 18.30 часа в Националния природонаучен музей ще бъде показана галерия, отдадена на животните и растенията, които населяват вековните гори в България, оповестиха от прочие Автори на изложбата са художниците от Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори – ДАФНИ, в съдействие с природозащитните организации WWF и Българско сдружение за отбрана на птиците, Българско дружество за защита на птиците.
Планирана преди година, изложбата е доста настояща в подтекста на заканите против скъпи местообитания и вековни гори, разясняват от ДАФНИ. Посетителите ще видят познати горски жители като мечки и лисици, както и малко познати птици, инсекти и растения.

Популяризирането на тематиката за вековните гори в България е значимо, защото неналичието на информация и заинтригуваност е една от предпоставките за унищожаването на естествените благосъстояния. Те предоставиха информация и фотографии, които са обособени и включени в изложбата.

Българско дружество за защита на птиците също се съгласиха да бъдат наши сътрудници в качеството си на организация, отдадена на опазването на редки типове птици и техните местообитания, допълват от ДАФНИ.

Мястото за показване на изложбата - Националният природонаучен музей, не е определено инцидентно. Там стартират своя професионален път първите български художници анималисти и научни илюстратори.

Изложбата ще продължи до 31 май.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР