Днес от 18.30 часа в двореца Врана“ ще бъде представена

...
Днес от 18.30 часа в двореца Врана“ ще бъде представена
Коментари Харесай

Тази вечер представят книгата на Симеон Сакскобургготски Една цел - България

Днес от 18.30 часа в двореца „ Врана “ ще бъде показана книга от определени публикации на Симеон Сакскобургготски със заглавие „ Една цел - България “. Книгата е издание на Алианса на либералите и демократите в Европа и съдържа публикации на Симеон II, оповестени в интервала 2010 – 2018 година, откакто към този момент не е министър-председател на България. Към книгата има два предговора. Единият е на Ахмед Доган – почетен ръководител на Движение за права и свободи. Вторият е на журналиста Красина Кръстева. В предаването „ Преди всички “ тя описа:
„ Ако има някой в българската политика, който сигурно ще остане в историята и ще бъде забавен освен на българските историци, това е Симеон Сакскобургготски. Дори единствено поради това, че момчето, което беше цар, стана министър председател “.

Кръстева уточни, че всичките 32 публикации в книгата звучат по идентичен метод - той на всички места приканва към успокоение, приемливост, работа, разсъдък, родолюбие.

„ Четейки ги, в главата ми се наслагваше различен облик, който в действителност е откакто са се уталожили моментните усещания и е останало трайното усещане. А трайното усещане е, че той способства доста за приемането на България в Европейски Съюз “.

Според журналиста има нещо общо в двата предговора на книгата, а то е, че се регистрира ролята на Симеон Сакскобургготски и се вижда той като общественик, въвел успокоение в страната.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР