Днес от 18.00 часа ВМРО – Българско национално движение ще

...
Днес от 18.00 часа ВМРО – Българско национално движение ще
Коментари Харесай

Каракачанов ще присъства на честванията по случай 114 години от Илинденско-Преображенското въстание

Днес от 18.00 часа Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване ще сервира венци и цветя на морената на героите от Илинденско- Преображенското въстание в парк „ Св. Троица “, р-н „ Илинден “. На сцената в парка ще има празничен концерт по случай 114 годишнина от експлоадиране на най-голямото въстание за освобождението на Македония от турско иго с присъединяване на отбор Гоце Делчев.

На честванията обичайно ще участва зам.-министър ръководителят, министър на защитата и ръководител на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, както и депутати и общински съветници от Вътрешна македонска революционна организация.

Илинденско-Преображенско въстание е въстание в Османската империя, проведено от Вътрешната македоно-одринска революционна организация. То избухва на 2 август (стар стил), 20 юли (нов стил) 1903 година и обгръща Македония и Одринско. Въстанието отбелязва връхна точка в национално-освободителната битка на македонските и тракийски българи. Заради потушаването на въстанието 30 000 души от засегнатите райони на Османската империя бягат в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР