Днес от 18.00 часа в Дом на киното може да

...
Днес от 18.00 часа в Дом на киното може да
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: `Аз съм ти, Адрана` по недовършен роман на Димитър Димов с най-известните бг актьори

Днес от 18.00 часа в Дом на киното може да гледате българския филм " Аз съм ти, Адриана " на режисьора Петър Попзлатев.

Във кино лентата взе участие цяла плеяда обичани български артисти - Жанет Спасова, Ирмена Чичикова, Богдан Глишев, Захари Бахаров, Ованес Торосян, Владимир Пенев, Михаил Билалов и доста други.

Филмът е основан на незавършения разказ на Димитър Димов „ Роман без заглавие “ и продължението му, написано от щерка му Теодора Димова под заглавието „ Адриана “.

Главната героиня е красивата Адриана, световна лъвица от остарелия елит. На напреднала възраст тя се връща към предишното си. В спомените я връща младата Юра, която старата дама наема за своя компаньонка. Двете се сближават и орисите им се преплитат.

Обява за работа е станала мотив за срещата на 24-годишната студентка Юра с старата Адриана, наследила положението на своя богат татко. Срещата трансформира орисите на двете дами. Юра последователно обиква Адриана, която търси не просто сродна душа и избавление от самотата, а и възмездие на тежката виновност, която носи през целия си живот. През 30-те години на ХХ век Адриана е изкусена да опита от всички удоволствия в действителността или най-малко да избяга в илюзиите. Годеницата на прелъстен от нея водач се самоубива.

Юра е сирак от дете. Срещата на Юра е с Адриана не е инцидентна, а уредена от баба й (Жана Стоянович), която в действителност е сестра на починалата преди 70 години избраница. Когато Юра схваща това, тя би трябвало да вземе отлагани решения за бъдещето, а и да остави Адриана да си отиде с мир от този свят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР