Днес от 15 ч. на площадката зад Обсерваторията във Варна

...
Днес от 15 ч. на площадката зад Обсерваторията във Варна
Коментари Харесай

Във Варна награждават призьорите в конкурса Роботи в Космоса

 Днес от 15 ч. на площадката зад Обсерваторията във Варна ще се състои награждаването на призьорите в състезанието " Роботи в Космоса ".

Конкурса бе отдаден на проучването на небесните тела благодарение на автоматизирани галактически апарати – орбитални галактически телескопи, галактически всъдеходи и автоматизирани междупланетни станции. Темата е обвързвана с 50-годишнината от изпращането на " Луноход-1 " на Луната, 45-годишнината от изстрелването на автоматизираните междупланетни станции " Викинг " към Марс и 30-годишнината от извеждането на галактическия телескоп " Хъбъл " в околоземна орбита.

Конкурсът имаше за цел да разкрие същността и преимуществата на отдалеченото проучване на Космоса и наблюдението на Земята благодарение на автоматизирани галактически апарати, както и мястото и ролята на изкуствения разсъдък в галактическата процедура.

Със средствата на изкуството, осведомителните технологии и моделизма учениците показаха своите мисли, показа и креативен хрумвания, свързани с проучването и преодоляването на Космоса благодарение на автомати и роботи, с предишното, сегашното и бъдещето на безпилотната космонавтика.  

В състезанието се включиха 203 възпитаници под управлението на 21 учители от 16 учебни заведения със 185 работи в четири категории - есе/научно съчинение, макети и модели, рисунки и видеоклипове и презентации.

Журитата, оценяващи работите на участниците в обособените категории бяха извънредно затруднени, заради отличните произведения, за това се взе решение да бъдат отличени повече конкурсни работи от в началото плануваните, оповестиха от Обсерваторията във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР