Днес от 14:00ч. във Варненския окръжен съд ще бъде гледана

...
Днес от 14:00ч. във Варненския окръжен съд ще бъде гледана
Коментари Харесай

Изправят пред съда шофьора, убил 16-годишно момче в Игнатиево

Днес от 14:00ч. във Варненския областен съд ще бъде гледана мярката за неотклонение на Иван Д. по обвиняване за породена злополука на 5-и юли в Игнатиево, в резултат на която почива 16 годишно момче.

Според обвиняването, случаят станал на ул. Георги Петлешев в Игнатиево, където Иван Д. се движел в посока ул. " Слави Дойчев “. Той блъснал преминаващия пешеходец, не спрял на местопроизшествието, а траял да се движи с потърпевшия на предното стъкло, като 10 дни е бил търсен от органите на реда.

Досъдебното произвеждане е било формирано на 5 юли 2018 година, незабавно след осъществяване на закононарушението, като тогава делото се е водело в Районната прокуратура във Варна за причиняване на тежка или междинна телесна щета по член 343, алинея 3, по отношение на алинея 1, писмен знак " б “ от Наказателен кодекс. 

Припомняме, че пътно-транспортното произшествие е станало на 5 юли към 0,45 часа в гр. Игнатиево. Водачът на автомобил " Рено “ по време на придвижването си блъснал малолетното момче, което се е движило по пътното платно. След случая мъжът, управлявал колата, не стопира на местопроизшествието.

Пострадалото момче било настанено с заплаха за живота в болничното заведение " Света Анна “ във Варна с голям брой фрактури на крака и луксация на двете рамена. 11 дни след произшествието детето умряло в болничното заведение. След гибелта му производството е било изпратено по подготвеност в Окръжната прокуратура, като действието е било преквалифицирано.

За период до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна задържа 42-годишният Иван Д. в качеството му на обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност в тежкото пътно-транспортно произшествие, който на 16 юли се е предал самичък в полицията, откакто се е укривал близо 10 дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР