Днес от 13.00 часа ще се проведе заседание на Изпълкома

...
Днес от 13.00 часа ще се проведе заседание на Изпълкома
Коментари Харесай

Голяма неправда! Без Левски и ЦСКА-София в ЛЕ за сметка на тим, който трябва да загуби два от последните си три мача

Днес от 13.00 часа ще се организира съвещание на Изпълкома на БФС, на което още веднъж ще се дискутират предложенията на основаната работна група по какъв начин да се действа с краткотрайно прекратените поради ковид шампионати в България. Ще се разискват няколко разновидността, като при тях са взети и мненията на клубовете. Оказа се, че измежду отборите в efbet Лига има съществени разминавания и надали ще бъде реализиран цялостен консенсус, разбра Sportal.bg .

Сред най-дискусионните тематики е по какъв начин да се действа с баражите за влизане/изпадане и този, който дава последната квота за Лига Европа. Именно възможният бараж за Европа може да докара и до сериозен абсурд, при който тим да има изгода да загуби последните си два мача от постоянния сезон и това в последна сметка да го класира за евротурнирите.

Вариант №1 остава шампионатът да бъде възобновен при започване на юни и да приключи в края на юли, само че всичко зависи от здравните управляващи в страната, с чиито решения ще се съобрази и БФС. При него няма да има промени - ще се изиграят последните два кръга от постоянния сезон, плейофите, полуфиналите и финалът за Купата на България, а също по този начин баражите за влизане/изпадане и този за Лига Европа.

Това обаче е оптимистичният вид и е прекомерно евентуално той да не се реализира, а да се прибегне към проект „ Б”, който също ще бъде обсъждан през днешния ден.
Предложението в него е при рестарт на по-късен стадий да се изиграят единствено двата кръга от постоянния сезон, полуфиналите и финалът за Купата на България, баражите за влизане/изпадане от efbet Лига, както и този за Лига Европа.

При този вид обаче на напред във времето изпъкваедна неправда, която, при несъмнено стичане на събитията, може да извади по чудноват метод и Левски, и ЦСКА-София от присъединяване в Лига Европа през сезон 2020/21.

Как може да се случи това?

Ако Ботев Пд завоюва Купата, а Локомотив (Пловдив) приключи втори, един от Левски или ЦСКА-София автоматизирано е навън от Европа. Другият отбор пък ще се изправи в дуел на личен терен против Берое или Черно море. Победителят от него ще се снабди с последната българска квота за Европа. Така 7-ият може да взе участие в евротурнирите за сметка на третия и четвъртия при изигран единствено постоянен сезон.

Това обаче е прекомерно дребен проблем на фона на описаното в идващите редове.

Припомняме, че при разновидността с плейофи късмет за Европа има освен заемащият седмото място в постоянния сезон, а и най-малко още три тима от втората осмица. При „ край” след изиграване на постоянния сезон това няма да е по този начин, защото седми могат да завършат единствено два клуба – Берое и Черно море.

Най-конфузното в обстановка е, че на двата отбора следва пряк мач посред им и по стичане на събитията се получава по този начин, че печеливш от борбата ще е този, който загуби срещата. След това ще му се наложи да падне и в последния дуел от постоянния сезон, с цел да приключи седми.

Т.е. Черно море или Берое могат да се класират за Европа с три мача, първите два от които би трябвало да изгубят. И всичко това ще им подсигурява доходи от най-малко 230 000 евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР