Днес от 11.00 часа във Военноморския музей – филиал на

...
Днес от 11.00 часа във Военноморския музей – филиал на
Коментари Харесай

Днес е Международният ден на моряка, Военноморският музей показва карикатури за морето

 Днес от 11.00 часа във Военноморския музей – филиал на Националния военноисторически музей, ще бъде открита изложбата " Морски карикатури “. Тя показва произведения на 25 художници от 18 страни от Европа и Азия, които са част от богатия фонд на Дома на хумора и сатирата в Габрово. 

За първи път на Международния ден на моряка изложбата ще показа занимателния прочит на карикатуристите по тематики, свързани с морето, екологията, корабокрушението, оцеляването и други. Заредени с богата палитра от страсти карикатурите разкриват ексцентричните възгледи на създателите за морето, в които има и мъдрост, и подигравка, и смях.

Авторите предизвикат с ранглиста за най-голямата риба или лодката, която ще оцелее при всевъзможни стихии, слагат въпроси за избора на корабокрушенеца сред бурето с бира и празненство с дами. С усмивка са пресъздадени и сериозните тематики от нашето всекидневие, свързани с опазването на природата и " зависимостта “ на актуалния човек от тв приемника. 

Изложбата " Морски карикатури “ е първото посещение във Военноморския музей на Музея Дом на хумора и сатирата – Габрово, и може да бъде прегледана до 2 август 2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР