Днес, от 11:00 часа, ще има втори протест в село

...
Днес, от 11:00 часа, ще има втори протест в село
Коментари Харесай

Нов протест в Кърнаре след голямо сбиване

Днес, от 11:00 часа, ще има втори митинг в село Кърнаре. Причината - всеобщ пердах в локално заведение, който, съгласно свидетелски показания, бил провокиран от роми. Местните имат намерение да блокират пътя за София край Кърнаре.
Всичко стартира още през вчерашния ден през нощта, когато 20-тина роми нападнаха заведението. Причината, съгласно притежателите, е отвод да бъде сервиран алкохол на трима пияни мъже. Те пристигнали и поискали пиянство посред частно празненство - притежателят чествал с посетители абитуриентския бал на щерка си, съобщи Нова телевизия.
" Те влязоха вътре и желаеха бира да вземат. Просто аз им отхвърлих, тъй като нямаше по какъв начин да им дам бира, че ние си вършим празненство и в един миг той ми вика ще ми дадеш и подобен нагъл напряко скача. Тръгна той и излезе и взе да псува, взе да плюе по вратата ", изясни притежателят на заведението Георги Алексиев.
По думите му, след отхвърли един от мъжете се върнал с нож. " Опитах се да го хвана, тъй като той протяга ръка към ножа. Ножът падна, откачи му се тук, наведе се и аз се наведох също и го затиснах. И в това време някой ритна ножа ", изясни един от очевидците Димитър Божков.
Съответно, малко по-късно от махалата идва " подкрепление " - 20 мъже, въоръжени с камъни, вили и брадви. Дошла и полиция, която арестува трима души. Един от задържаните има досие - поради обири.
В махалата описват, че нападателите са трима братя, безработни. Досега не са били нападателни. " Те не са такива момчета. То толкоз години не са правили пакост. Почнаха да пият и по този начин стана кавгата ", изясни Гено Неделчев, гражданин на махалата.
След конфликта, поданици на селото потеглиха на спокойно шествие към ромската махала. Поискаха отговорните за случая да бъдат изселени. " Всичките къщи в махалата са противозаконни. Цялата махала е противозаконна ", изясни кметът на селото Боньо Бонев, без да разяснява какво е направил той, с цел да не е по този начин.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР