Днес от 11:00 часа се проведе демонстрация на Специализираното тактическо

...
Днес от 11:00 часа се проведе демонстрация на Специализираното тактическо
Коментари Харесай

Задържане на престъпник с куче демонстрира МВР - Кюстендил

Днес от 11:00 часа се организира проява на Специализираното тактическо звено за бързи дейности към ОДМВР - Кюстендил. Демонстрационното занимание се провежда на стадион " Осогово " и бяха поканени всички заинтересувани жители.
Служителите на Министерство на вътрешните работи Кюстендил показаха разнообразни обстановки от тяхната работа – тактическо задържане на МПС и задържане на пътуващите след гонене, задържане на причинители на закононарушение благодарение на служебно куче, гонене с коли, съоръжение, защитни средства и въоръжение, употребени от служителите на реда.

Служителите на реда демонстрираха залавяне на нарушител след гонене, задържане на нарушител благодарение на служебно куче. Кампанията се провежда във връзка идния Празник на полицията, който ще бъде маркиран на 8-ми ноември.
В първата част на демонстрацията бяха показани обстановки, в които служебните кучета оказват помощ на жителите. В идващия стадий на демонстрацията беше показана презентация на колите и системите, с които разполага Министерство на вътрешните работи в служебните коли, и в третата част – най-интересната за децата, беше демонстрирано гонене на причинител на закононарушение от групата за бързи дейности.

Сценария, по който бяха арестувани лицата, беше следният – служители на реда изпълняваха патрулно-постова активност по защита публичен ред. При подаден стоп сигнал от чиновници на Министерство на вътрешните работи, автомобилът с извършители не спря. Полицаите уведомиха оперативната дежурна част към съответното районно ръководство. Последва гонене, при което имаше и пукотевица. След което беше известена дежурната част, се образува група за бързо деяние. Зрителите на демонстрацията видяха на процедура самото задържане, което се извърши от чиновниците на групата за бързи дейности.
Служителите на Министерство на вътрешните работи използваха персоналното си огнестрелно оръжие и при задържането откриха кои са арестуваниуте. Полицаите направиха оглед на автомобила – при отварянето на багажника, служителят на реда ревизира за прикрит човек там или за други противозаконни материали. Двете лица, които бяха причина за задържането, бяха задържани според настоящото право и бяха отведени за продължение на работата с тях в районното ръководство.

Целта на демонстрацията беше запознаване на хората с метода, по който отреагират чиновниците на Министерство на вътрешните работи, когато има осъществено тежко закононарушение. Ученици от множеството учебни заведения в града участваха на демонстрацията и бяха впечатлени от работата на Министерство на вътрешните работи, като приветстваха всичко с бурни възгласи. В демонстрацията се включиха общо 10 от чиновниците на ОДМВР - Кюстендил, които обясниха, че кучетата се употребяват доста постоянно в такива обстановки.
" Кучето се включва и в единната разтановка, може да го видите и пред нощните заведения в града – петък и събота, тъй че използваме ги оптимално рационално ", обясниха служителите на реда
“Важността на тези демонстрации е да се запознае обществеността с дейностите на чиновниците и с какви механически средства разполагат при задържането и установяването на причинители на закононарушение. За децата може би това ще бъде най-интересно, защото ще следят проява при задържане на правонарушител от служебните кучета, а по-късно както сподели шефът – определяне на лица при осъществяване на закононарушение и задържане от отрядите за бързи дейности ", сподели особено за Actualno.com комисар Васил Паргов, шеф отдел “Охранителна полиция “ на ОДМВР – Кюстендил.

“Кучето, което видяха феновете в демонстрацията, е закупено от Германия за развъдна активност за база в София. Поради обстоятелството, че в Кюстендил имахме дефицит на патрулно-следово куче, те ни го подариха. С него съм от една година подготвено е да извършва патрулно-постова активност, задържане на извършители, защита на всеобщи мероприятия и на всеобщи вълнения, работа по диря против причинители на закононарушения, които имат по тях персонални движимости или някакви следи за за намиране на нарушителите. Кучето е на 2 години и 9 месеца. Най-вече го използваме за задържане на нарушителите, което ще видите като част от демонстрацията ", описа служител на реда Радослав Златков.
Акциите, в които е взело участие кучето, все още са 4 – 2 акции в София и 2 в Кюстендил - при профилирани полицейски интервенции.
Оръжията, които демонстрираха чиновниците на Министерство на вътрешните работи, са автомат " Калашников " и в същото време персоналните оръжия на групата за бързи дейности.

“Има доста действителни обстановки при които се задържат лица със пукотевица. Имаше сходен случай, който беше отразен медийно - в Рила – където се бяха барикадирали в къща. Тогава чиновниците на ОДМВР – Благоевград подадоха сигнал и на място действаше както нашата група, по този начин и група за бързо реагиране от град София ", приключи комисар Васил Паргов.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР