Днес, от 10:30 часа, в Южния парк–английската поляна, столичната организация

...
Днес, от 10:30 часа, в Южния парк–английската поляна, столичната организация
Коментари Харесай

Световен ден на първата помощ

Днес, от 10:30 часа, в Южния парк–английската поляна, столичната организация на БЧК ще означи Световния ден на първата помощ, който тази година минава под мотото “Първа помощ в училище”.

Младежкият спешен екип – София, ще показва съществени техники и ще разиграе обстановка на пътнотранспортно произшествие с потърпевши хора. В особено сложени шатри ще бъдат показани другите типове превръзки, вярното оказване на КПР и потреблението на автоматизиран външен дефибрилатор.

Най-малките ще имат опция да се изявят в състезанието за рисунка на тематика: “Първа помощ при транспортен случай на път за учебно заведение “, да покажат познания във викторината по пътна сигурност и да се забавляват с играта „ Не се сърди дребосъче “, а най-хубавите ще получат награди.

В 12:00 ч. всички участници и посетители ще се заловен за ръце и ще образуват обичайна в целия свят „ Човешка верига” в поддръжка на първата помощ за всички нуждаещи се.

По време на събитието ще бъдат спазени ограниченията за сигурност за предварителна защита на разпространяването на COVID-19 и ще бъдат употребявани персонални защитни средства. Участниците ще се движат по избрани за задачата направления, а екип от доброволци ще осведоми и ориентира участниците и феновете за това.

По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, от 2000 година Световният ден на първата помощ се отбелязва във втората събота на м.септември. Заедно с това, за трета поредна година, БЧК разгласи м.септември за месец на първата помощ и пътната сигурност, в границите на който ще бъде маркиран и Европейският ден без починали на пътя – 16.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР