Днес от 10:30 ч. ще се проведе първият семинар по

...
Днес от 10:30 ч. ще се проведе първият семинар по
Коментари Харесай

Дискутират възможностите за разработване на нова стратегия за справяне с мръсния въздух

Днес от 10:30 ч. ще се организира първият семинар по план COMPAIR, тригодишен план по стратегия HORIZON 2020, чиято цел е справяне с проблемите със замърсяването на въздуха в Пловдив и София: " Предизвикателства и благоприятни условия при потреблението на гражданска просвета ". Семинарът се провежда взаимно от Енергийна Агенция - Пловдив и Асоциация за развиване на София, с поддръжката на Община Пловдив.

По време на семинара ще се дискутират опциите за създаване на нова тактика на локално равнище за справяне с проблемите за качеството на атмосферния въздух. Събитието има за цел да събере основни заинтригувани страни от локални и национални управляващи, промишлеността, научния бранш и гражданското общество. След къса презентация на плана COMPAIR, участниците ще могат да дискутират между тях и да изразят мнението си по решаването на казуса със замърсяването на въздуха в градовете.

Срещата ще открие зам.-кметът по екология Анести Тимчев. Поканени са още представители на Община Пловдив, Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив, РУО - Пловдив, НПО-та, дейни жители и представители на бизнеса.

Поради актуалната епидемиологична конюнктура събитието ще се организира в електронна среда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР