Днес от 10:00 часа, в Креа Център в Бяла, кметът

...
Днес от 10:00 часа, в Креа Център в Бяла, кметът
Коментари Харесай

Варненска община среща бизнеса за разработване на иновативна концепция за сътрудничество

Днес от 10:00 часа, в Креа Център в Бяла, кметът на общината - инж. Пеньо Ненов, ще се срещне с всички заинтригувани представители на бизнеса, с цел да ги запознае с опциите за партньорство в Концепцията за интегрирани териториални вложения (ИТИ). Концепцията за ИТИ съставлява интегриран териториален метод, който цели развиване на модел на партньорство и поощряване на съдействието сред локалните управляващи и бизнеса, оповестиха от Община Бяла. Подходът е напълно нов и дава доста благоприятни условия за териториално развиване и за работа в партньорство сред Общината и частния бранш.

Общинска администрация Бяла е в развой на създаване на Концепцията в секторите:

- Транспорт;

- Здравеопазване;

- Туризъм;

- Околна среда;

- Образование;

- Заетост на пазара на труда.

Концепцията планува благоприятни условия за партньорство с представителите на частния бранш за взаимни начинания на територията на Бяла.

На срещата ще бъдат показани в детайли опциите за партньорство и включване на частния бранш в осъществяване на взаимни действия в плануваните браншове.

Концепциите за ИТИ се финансират от другите стратегии в програмен интервал 2021 – 2027, включващи стратегии: Програма " Развитие на районите “ 2021-2027; Програма " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021-2027; Програма " Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “ 2021-2027; Програма " Образование “ 2021-2027; Програма " Околна среда “ 2021-2027; Програма " Развитие на човешките запаси “ 2021-2027.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР