Днес основният въпрос е не само да очертаем какви са

...
Днес основният въпрос е не само да очертаем какви са
Коментари Харесай

Мария Габриел: Кибератаките нямат граници, затова в ЕС ще търсим общ подход срещу тях

Днес главният въпрос е освен да очертаем какви са провокациите и новите действителности, само че и да дадем повече отговори, да кажем какъв е нашият отговор на тези провокации.

Това сподели еврокомисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел при откриването на конференция на тематика " Киберсигурността в Европейския съюз: способи да отговорим на все по-нарастващите закани ", съобщи Novini.bg.

През 2013 година беше оповестена първата европейска тактика за киберсигурност. Шест години по-късно можем да кажем, че киберсигурността не е диалог сред няколко специалисти, а е част от всекидневието и това ще бъде по-важна тематика с всяко ново обвързвано устройство. Всяко ново обвързвано устройство значи повече опасности, само че и повече благоприятни условия, съобщи Габриел.

По думите ѝ през последните години киберсигурността се усъвършенства.

Все още над 80% от европейските компании не знаят дали са били обект на хакерска офанзива. 44% от европейците имат съществени цифрови умения. Затова би трябвало да има готовност на всички равнища, с цел да може, инвестирайки в уменията на жителите, да влагаме в личната си сигурност, уточни българският еврокомисар.

Няма страна членка, която може да се оправи сама с провокациите в региона на киберсигурността. Трябват координирани дейности. Всички желаеме обединена, само че и по-киберсигурна Европа, сподели Габриел.

Изправени сме пред общи закани, по тази причина би трябвало да търсим общи решения. Трябва да бъдем бдителни и да предприемем изпреварващи дейности. Трябва да има общоевропейски метод във връзка с киберсигурността, тъй като хакерските атаки не признават граници, съобщи още Мария Габриел.

Тя означи, че акцентите за съответна реакция на хакерска атака са съгласуван отговор, шерване на информация за обстановката и съгласуваност на обществената връзка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР